Ramon

Ramon
Ramon Gallart

dimecres, 10 d’abril del 2019

Autopista de dades per a les futures xarxes d'Internet

Un equip internacional d'investigadors liderat per l'ANU, està ajudant a construir una autopista de dades segures per a l'esperada Internet quàntica, que promet una nova era d'intel·ligència artificial i comunicació ultra segura.

A step closer to a data superhighway for future internet
Font: Google
El professor associat, Andrey Sukhorukov, va dir que les dades que es comparteixen en aquest futur Internet, es guardarien en partícules de llum, ja que poden emmagatzemar una gran quantitat d'informació.

Les partícules de llum, es mouen de manera molt ràpida, per la qual cosa, per a propòsits de control de qualitat, s'ha desenvolupat una manera de controlar-les i mesurar-les a través de circuits quàntics, que són com autopistes per a aquestes  partícules.

Kai Wang, Ph.D. del Centre de Física No Lineal que treballava en tots els aspectes del projecte, va dir que les mesures de les partícules de llum, poden interferir en el funcionament del circuit quàntic per això, l'equip necessita trobar una solució a aquest repte.

Resultado de imagen de A step closer to a data superhighway for future internet
Font: Opli.net
L'equip va dissenyar un innovador sistema de detectors al llarg dels circuits quàntics per controlar partícules de llum sense perdre la informació que estan emmagatzemant, preservant l'estat quàntic que es transmet.

S'han guiat les partícules de llum en dos camins paral·lels, com dos carrils en una carretera: un carril té un límit de velocitat més ràpid que l'altre, i les partícules de llum, poden canviar lliurement de carrils.

Al llarg d'ambdós carrils hi ha diversos detectors per comprovar simultàniament quantes partícules de llum van passar aquests detectors al mateix temps.

Resultado de imagen de A step closer to a data superhighway for future internet
Font: Amazonaws
A través de repetides deteccions, els investigadors van obtenir una imatge completa d'aquestes partícules de llum a mida que anaven entrant i sortint de les zones de detecció.

S'ha perdut una petita part de les partícules  de llum a través d'aquest procés, sense afectar l'estat quàntic de les partícules de llum transmesa.

Aquest sistema de detecció es pot integrar a una gran xarxa integrada de circuits quàntics, per ajudar a controlar partícules de llum  en temps real.

El grup de recerca col·laborador dirigit pel professor Alexander Szameit a la Universitat de Rostock a Alemanya, va posar a prova la viabilitat d'aquest nou enfocament en experiments amb circuits òptics fabricats a mida.

Font: Universitat Nacional d'Austràlia