Cientifics han proposat una idea que podria ajudar al mediambient el usar un aparell d'aire condicionat. Sembla ser, que hi ha una manera d'usar els aires condicionats per lluitar contra el canvi climàtic.
Què passaria amb el canvi climàtic, si tots els aparells d’aire condicionat deixesin de funcionar?
Què passaria si es pogués invertir el procés de manera que, en comptes de emetre carboni a l’aire, es consumíos el carboni de l’aire? Adele Peters va explicar per què això és important: l’aire condicionat , ja que podria utilitzar tanta electricitat a mitjans de segle, que podria augmentar la temperatura mitjana mitjana en mig grau.
Font: Domini públic CC0 |
Les unitats d’aire condicionat són intensives en energia, cosa que provoca emissions que contribueixen a l’augment de les temperatures globals. Aquestes unitats de climatització serien reconvertides com a màquines que capturen el diòxid de carboni i la transformaran en combustible.
Els sistemes de calefacció, ventilació i aire condicionat (o HVAC) mouen molt l'aire. Poden substituir tot el volum d’aire d’un edifici d’oficines cinc o deu vegades per hora. Les màquines que capturen el diòxid de carboni de l’atmosfera, esdevindrien com una solució en desenvolupament per al clima en base a que depen també, del moviment de grans volums d'aire.
No seria difícil tècnicament afegir una funcionalitat de captura de CO2 a un sistema A/C, i es preveu que una unitat A/C-DAC integrada tingui una economia favorable. Un cop recollit, l'aigua i el CO2, es convertirien en combustibles renovables d'hidrocarburs.
Font: Motherjones.com |
Richard Conniff a Scientific American es va referir al coautor Geoffrey Ozin afirmant que gran part de la tecnologia necessària ja estava disponible al mercat. "Els equips de captació de carboni poden provenir d’una empresa suïssa de captura directa d’aire anomenada Climeworks, i els electrolitzadors per convertir diòxid de carboni i aigua en hidrogen estan disponibles a Siemens, Hydrogenics o altres empreses."
Peters va explicar que un grup d’investigadors, van calcular una gran torre d’oficines a Frankfurt, Alemanya, de manera que:
1.- Van poder capturar suficient CO2 per produir més de 600.000 galons de combustible en un any i
2.- Els edificis d’oficines a tota la ciutat podrien produir més de 120 milions de galons. Per tant, el mateix procés podria ocórrer en edificis per a tot arreu.
En resum, els autors van dir que proposaven "adaptar les unitats d’aire condicionat com a dispositius integrats, escalables i amb energia renovable, capaços de descentralitzar la conversió de CO2 i la democratització de l’energia".
Els pous de 'petroli' renovables, una tecnologia social distribuïda, mitjançant la qual les persones de les llars, oficines i edificis comercials de tot el món utilitzen sistemes de climatització i ventilació per capturar CO2 i H2O de l’aire ambient i convertir-lo en processos químics com podrien ser, oli renovables sintètics, olis multitudinari, que substitueix el petroli basat en fòssils no renovables, un pas cap a una economia circular del CO2.
Font:Static.scientificamerican.com |
Els investigadors disposen d’un model previst d’oli a partir de refineries solars, equivalents a una gran quantitat d’electricitat a partir de panells solars. Això permetria que la gent prengués el control i gestionés col·lectivament l'escalfament global i el canvi climàtic, en lloc de dependre de la indústria d'energia fòssil.
Tot i que és una idea atractiva, hi ha un munt de reptes a tractar abans perquè es pugui convertir en una realitat. També podria reduir el nivell d'emissions que es produeixen actualment.
L' anàlisi preliminar presentat anteriorment demostra el potencial de capturar el CO2 dels sistemes de climatització dels edificis, per obtenir una quantitat substancial de combustibles líquids d'hidrocarburs.
Font: Nature Communications
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada