Creada una base de dades de mesures a partir dels existents sistemes de xarxa elèctrica escala mundial que ajudaran a desenvolupar nous sistemes d’energia capaços de satisfer les demandes per facilitar les fonts d’energia renovables.
Això, és el primer pas cap a un enfocament més col·laboratiu en la investigació energètica. S'espera que les dades disponibles públicament, es puguin utilitzar a tot el món per dissenyar i provar nous conceptes energètics en resposta als reptes actuals i futurs.
Per fer possible l'estudi, es van recol·lectar dades de la xarxa de 17 localitzacions a través de tres continents i que abasta 12 zones-regions síncrones que contenen diferents plantes d'energia i els consumidors. Hi ha un interès en comprendre els canvis de freqüència, que posen de manifest l’equilibri entre l’oferta i la demanda d’energia.
Mitjançant un nou dispositiu de mesura dissenyat a KIT, es va ser capaç de captar amb precisió les diferències de freqüència entre diverses àrees síncrones simplement connectant-lo a un endoll de paret.
Es va utilitzar pels enregistraments experimentals i així, provar prediccions teòriques sobre com la mida d’una àrea síncrona pot influir en la seva estabilitat. Es va trobar que les àrees més petites solien ser molt més volàtils que les àrees més grans en les seves fluctuacions de freqüència.
La xarxa elèctrica de tots els països europeus, funciona a una freqüència aproximada de 50 Hz i és gairebé constant en tota una àrea sincrònica. Si augmenta el consum, la freqüència disminueix lleugerament, mentre que una ràfega persistent de vent pot augmentar la freqüència a mesura que la generació d’energia eòlica entra a la xarxa. Les fluctuacions de la freqüència al voltant del valor de referència, expliquen molt sobre com funciona una específica àrea síncrona, inclòs el moment de la negociació, la mida de la xarxa, el control que s’aplica i molt més. En aquest estudi, es confirma que la mida té un impacte en l'estabilitat de les freqüències, destacant la necessitat de considerar la mida en el disseny i control de les xarxes elèctriques, incloses les microxarxes.
Mesurant simultàniament les freqüències en diverses ubicacions dins d’una àrea sincrònica, també es va observar que, tot i que en escales de temps més llargues (de minuts o més), les freqüències eren idèntiques a tot arreu però, a una escala de temps més (curta de segons), s’observaven diferències substancials entre ubicacions.
Es suposa que dins d'una àrea síncrona, com el seu nom indica, la freqüència seria idèntica a tot arreu. No obstant això, quan es van realitzar mesures simultànies en diversos llocs de l'àrea sincrònica europea continental, es va observar diferències significatives entre freqüències en una escala de temps de segons de manera que quan més lluny estan dues ubicacions, més temps triguen a sincronitzar-se.
La introducció de fonts d’energia renovables per mitigar el canvi climàtic està canviant els sistemes energètics a tot el món, i en particular, les xarxes elèctriques. Tot i que s'estan implementant noves polítiques, tecnologies i models de negoci a nivell mundial per satisfer aquests nous requisits, també és important aprendre dels sistemes que s'han implementat fins ara.
Es creu que aquestes dades publicades obertament i la seva anàlisi estadística detallada proporcionen una gran font d'informació per a aquells que treballen en el control i el disseny de xarxes elèctriques a tot el món, proporcionant prediccions empíriques per al futur i ajudant-nos a comprendre millor la complexa dinàmica dels sistemes energètics sostenibles"
Font: Universitat Queen Mary de Londres
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada