Des de la parla humana fins al xifratge quàntic, la comunicació es basa en protocols que fan possible que s'entenguin mútuament i poden ser implementats de manera fiable.
En el món de les comunicacions electròniques, la certificació d'estàndards permet a tothom conèixer les regles i les pugui aplicar.
Les organitzacions de normalització i els seus membres busquen models que permetin fer proves digitals i s'allotgin al núvol i siguin cada cop més ràpides, per ajudar a donar resposta al creixent ritme del desenvolupament tecnològic.
Les organitzacions d'estàndards coneixen les seves pròpies tecnologies de manera que, poden definir els requisits amb molta precisió. Poden identificar necessitats i objectius però, en la majoria dels casos, no es disposa d'una experiència interna en el desenvolupament de les proves de certificació.
En el passat, les organitzacions i aliances d'estàndards, van desenvolupar les seves pròpies eines de certificació, normalment utilitzant els recursos dels membres de les seves organitzacions de manera que, acostuma a ser un procés llarg.
Desenvolupar un producte, pot trigar fins a dos anys. En aquest context, el problema no era si es trigava sis a dotze mesos a desenvolupar les eines de certificació d'estàndards automatitzades.
En el context actual, els fabricants necessiten llançar nous productes més ràpidament per tant, impacte en les organitzacions d'estàndards de manera què, estan accelerant els seus desenvolupaments per adaptar-se.
Amb els anys, cada cop més organitzacions estàndards han passat de les eines internes dedicades a eines externes. Coneixen les seves pròpies tecnologies, però estan descobrint que altres organitzacions especialitzades en proves d'estàndards, els podrien permetre disposar dels seu testsbeds molt més ràpidament. Per accelerar el desenvolupament de proves de certificació d'estàndards, cal accelerar les certificacions de dispositius i millorar les proves d'interoperabilitat.
Alguns protocols, però, requereixen solucions no estàndards, mentre que d'altres poden requerir un seguiment més detallat a nivell de maquinari, ja sigui mitjançant un equip de prova estàndard com un analitzador comercial de xarxa vectorial o, un maquinari personalitzat.
Les solucions basades en la flexibilitat permeten fer:
1.- Proves patentades, per adaptar-se a estàndards que encara estan en desenvolupament,
2.- Connectar en bucle en maquinari poc comú
3.- Validar la interoperabilitat amb una àmplia gamma d'altres dispositius i protocols.
La potencia de la solució, és la manera habitual de gestionar els casos que permeten afegir o ampliar casos de prova, per adaptar-se als requisits d'interoperabilitat que constantment estan en evolució.
Ramon Gallart
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada