El Institut Nacional de Metrologia del Regne Unit, NPL juga un paper important en el suport a l'acció de la mitigació del canvi climàtic gràcies a possibilitar les innovacions que ajudaran a la indústria a complir els seus objectius de les reduccions d'emissions de gasos d'efecte hivernacle.
Hi han moltes expectatives en l’emmagatzematge geològic de carboni, però cal una solució més versàtil per la captura de carboni per fer possible la mitigació de les emissions.
Cambridge Carbon Capture (CCC) ha desenvolupat una tecnologia que permet la captura de diòxid de carboni mitjançant un procés de mineralització en dues etapes. En primer lloc, els minerals de silicat es digereixen a baixa energia mitjançant el procés patentat de CCC, per produir un hidròxid de magnesi de baix cost, que s’utilitza per a la captura de carboni. Entre els subproductes d’aquest procés s’inclouen el diòxid de silici, que es pot utilitzar en indústries d’alt valor com seria la fabricació de vidre, i els metalls com el níquel, el cobalt i el platí necessaris per donar suport als vehicles elèctrics i l’emmagatzematge d’energia renovable.
La segona etapa consisteix en la captura de carboni, on l’hidròxid de magnesi produït en la primera fase del procés reacciona amb el diòxid de carboni d’una sortida per produir carbonat de magnesi, emmagatzemant permanentment el carboni com a substància sòlida. El carbonat de magnesi es filtra i s’utilitza com a valuós material ignífug i com a aïllant tèrmic de pes lleuger per la construcció.
Aquesta tecnologia es pot utilitzar per permetre la producció d’electricitat o d’acer amb zero emissions, així com en col·laboració amb proveïdors de gas per convertir el gas natural en hidrogen d'emissions zero.
La Cambridge Carbon Capture necessitava un equip especialitzat amb experiència per mesurar la mineralització del diòxid de carboni i augmentar l’eficiència de la seva tecnologia de captura de carboni, reduint els costos i augmentant l’adopció d’un material sostenible per part de la indústria a gran escala. Es van apropar al NPL ja que volien obtenir una comprensió més profunda del seu procés de mineralització i de com es pot controlar mitjançant l’espectroscòpia a terahertz.
NPL va utilitzar espectroscòpia a terahertz per controlar el procés de captura de carboni de Cambridge, especialment pel que fa a la cinètica de les reaccions. L'espectropia a Terahertz de mostres minerals en diferents etapes del procés de captura de carboni van revelar el grau de conversió química del material original en la seva forma carbonitzada, proporcionant eines per optimitzar les condicions de reacció. Això va augmentar l'eficiència del procés de bloqueig del diòxid de carboni en forma sòlida.
Els resultats van ajudar a Cambridge Carbon Capture a comprendre millor el procés de mineralització en diverses condicions. També van ser capaços de fer el procés més eficient i, per tant, reduir els costos i augmentar la probabilitat que la indústria adoptés una àmplia difusió.
Els coneixements detallats de la NPL, van proporcionar guanys d’eficiència desconeguts fins ara en el procés de mineralització. La mesura espectròpica a Terahertz, és una nova tècnica i la NPL va demostrar que era eficaç en el seguiment del procés de captura de carboni de la CCC, permetent un augment tant de l’eficiència energètica com de l’eficiència de les matèries primeres utilitzades.
Ara la tecnologia es pot utilitzar per crear un producte de major puresa, que és considerablement més valuós. La Cambridge Carbon Capture està ara en converses precomercials amb clients potencials i espera pilotar la tecnologia a escala comercial. Això conduirà al desenvolupament d'una planta capaç de capturar un megató de carboni a l'any amb ingressos per la venda de subproductes més que cobrir el cost de captura del CO2 . Una vegada que es demostren a gran escala les rutes rendibles cap a la captura i el segrest permanent de carboni, CCC prediu una ràpida captació de la seva tecnologia, que redueix significativament les emissions industrials, ajudant el Regne Unit a assolir els objectius d’emissions zero per al 2050.
A més, la companyia espera que els seus materials de construcció sostenibles siguin particularment útils en països com Bangla Desh, que potser tampoc no ha establert processos de captura de carboni a causa de restriccions econòmiques.
Font: Institut Nacional de Metrologia del Regne Unit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada