Ramon

Ramon
Ramon Gallart

dijous, 28 de març del 2024

IA i nosaltres.

Examinar com influeix la IA en la feina és una cosa,  una altre cosa molt diferent és posar-la en pràctica.

Què passaria si es comparés una manera de treballar, digem-li "tradicional" i una alre utlitant el CHAT-GPT?

Seguramnet qui  utilitzi el chat-GPT obtindria resultats millors respecte qui fa la feina de manera tradicional. No obstant això, la qüestió seria saber si l'ús del chat-GPT, és per complementar-nos i adquirir nou valor? o, només deixem que el chat-GPT faci la nostra feina amb poc criteri de millorar les nostres aportacions?

Dependre massa de la intel·ligència artificial (IA) pot tenir conseqüències negatives, com s'ha demostrat en alguna recerca. De fet dependre massa de la IA pot fer-nos ser mandrossos, descuidats i menys hàbils en la presa de decisions.

Per extensió, no seria extrany que qui faci una feina amb una IA més avançada, el seu progés profesional (com humà) sigui de menor qualitat respecte qui no utiltizi una IA o una de menys sofisticada. Quan es tenen menys recursos, sorgeix un augment de l'alerta, el pensament crític i la independència que ens permet perfeccionar les habilitats.

Quan la tecnologia evoluciona, les persones tendim a ser complaents i això repercuteix en una baixada de l'atenció. Això pot esdevenir un perill si en el cas de la IA, no es te una voluntat per utlitzar aquest recurs per complementar-nos i acabi en que la tecnologia, com la IA prengui decission per nosaltres. Llavors, podria aquest fet acabar dificultant el nostre aprenentatge, desenvolupament d'habilitats i la productivitat general?

Ramon Gallart