Cada cop, es fa servir més dispositius intel·ligents com són els telèfons intel·ligents, altaveus intel·ligents, sensors de salut i benestar portables a les llars, oficines i edificis públics. No obstant això, les bateries que fan servir es poden esgotar ràpidament i contenir substàncies químiques tòxiques i rares perjudicials per al medi ambient.
Investigadors de l’Imperial College de Londres, la Universitat Soochow de la Xina i la Universitat de Cambridge han descobert nous materials verds, que s’estan desenvolupant actualment per a panells solars de nova generació, podrien ser útils per a la captació de llum interior.
En absorbir de manera eficient la llum que prové de les làmpades que es troben habitualment a les cases i els edificis, els materials que s'han investigat poden convertir la llum en electricitat amb una eficiència que ja està en el rang de les tecnologies comercials. També s'han identificat diverses millores possibles, que permetrien que aquests materials superessin en un futur proper, el rendiment de les tecnologies fotovoltaiques interiors.
Es va investigar materials inspirats en perovskites, els quals, van ser creats per eludir problemes amb els materials anomenats perovskites i que es van desenvolupar per a les cel·les solars de nova generació. Tot i que les perovskites són més econòmiques de fabricar respecte els tradicionals panells solars basats en silici, ofereixen una eficiència similar, però, les perovskites contenen substàncies tòxiques de plom. Per eliminar el plom. es van fer desenvolupaments de materials inspirats en la perovskita, que es basen en elements més segurs com és el bismut i l’antimoni.
Tot i ser més respectuosos amb el medi ambient, aquests materials de perovskita no són tan eficients per absorbir la llum solar. No obstant això, es va trobar que els materials són molt més efectius per absorbir la llum interior, amb interessants eficiències per a aplicacions comercials. Es va demostrar que la potència proporcionada per aquests materials sota il·luminació interior ja és suficient per fer funcionar circuits electrònics.
Aquest descobriment obre una nova línia per la recerca de materials verds i fàcils de fabricar per alimentar de manera sostenible els nostres dispositius intel·ligents.
A més de la seva naturalesa ecològica, aquests materials podrien processar-se en substrats no convencionals, com ara plàstics i teixits, que són incompatibles amb les tecnologies convencionals. Per tant, els materials de perovskita sense plom aviat podrien facilitar la seva implantació per a les cases intel·ligents i també les ciutats intel·ligents
Font: Imperial College de Londres
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada