Un nou sistema per mesurar el rendiment solar a llarg termini del sistemes fotovoltaics escalables, desenvolupat per la Universitat Estatal d’Arizona, representa un avanç en el cost i la longevitat del subministrament d’energia interconnectada.
Quan es desenvolupen cel·les solars, als laboratories es proven el voltatge i la corrent abans de desplegar-les en panells per conformar els sistemes que seran instal·lats a l'exterior. Un cop instal·lats, no se solen provar de nou a menys que el sistema pateixi algún tipus de problema. Aquest nou sistema, mesura la tensió del sistema en funció de la intensitat de la llum a l’aire lliure, permetent mesurar el rendiment en temps real i realitzar detallats diagnòstics.
A dins del laboratori, tot està controla, per això, la seva recerca ha desenvolupat una manera d'utilitzar com r mesurar la degradació dels panells solars un cop estiguin instal·lats sota els efectes climatològics, la temperatura i la humitat.
Els actuals mòduls fotovoltaics, tenen una eficiència del 80%, de manera que es vol ampliar aquest rendiment a més de 50 anys.
Aquest sistema de monitorització donarà als fabricants fotovoltaics i a tots els tipus d'instal·lacions, les dades necessàries per ajustar els dissenys i així, augmentar l'eficiència i la vida útil.
Per exemple, la majoria de tècniques que s’utilitzen per mesurar l’eficiència solar exterior, requereixen que es desconnectin del subministrament d’energia. Però, aquesta nova solució, automàticament pot mesurar diàriament durant la sortida i la posta de sol sense interferir en el subministrament d’energia.
20 nays enrere, quan es desenvolupaven el panells de fotovoltaics, eren cars, però ara són prou econòmics, llavors, ens interessa més com mantenir el seu rendiment en els diferents entorns .
Els efectes meteorològics sobre els sistemes fotovoltaics, són different segons la regió. La capacitat de recopilar dades de diversos climes i ubicacions donarà suport al desenvolupament de cel·les i sistemes solars més eficaços universalment.
Es va poder provar aquesta solució les instal·lacions del Parc de Recerca d’ASU, on el Solar Lab funciona principalment amb energia solar. Per al següent pas, el laboratori està negociant amb una central elèctrica a Califòrnia que vol afegir un megawatt de fotovoltaica de silici al seu perfil de potència.
El sistema, que pot controlar de forma remota, tant la fiabilitat com la vida útil dels sistemes més grans interconnectats, esdevindrà com un gran avenç per a la indústria elèctrica.
Font: Universitat Estatal d’Arizona
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada