Les bateries comunitàries, ja són una realitat a Austràlia per complementar les bateries domèstiques existents i permetre emmagatzemar més energia solar dels barris.
Tenen una potència d’aproximadament d'un megawatt (MW), el que és el mateix, el suficient per alimentar al voltant de 100 cases. Ajuden a "absorbir" l'energia solar generada durant el dia, millorant la fiabilitat de la xarxa del barri.
Tenen el potencial de jugar un paper integral en la transició d'Austràlia cap a una xarxa descentralitzada mantenint l'energia generada a prop d'on es consumeix. Però, cal seguir treballant perquè les normatives actuals puguin fer més per fomentar la gestió local gràcies a les bateries solars i comunitàries dels terrats. Com a tal, es proposa una tarifa que incentivi l'ús d'energia, a prop d'on es produeix.
Aquesta tarifa d'ús local del servei és essencialment un senyal de preu per als clients, que els permet beneficiar-se monetàriament per emmagatzemar i utilitzar l'energia localment.
Els aspectes socials condueixen a l'adopció de bateries comunitàries, incloses les raons per les quals les persones hi estan disposades o no ja que hi han possibles beneficis i inconvenients d'aquestes bateries a escala comunitària.
Alguns riscos són relativament fàcils de superar, com ara garantir les mesures de seguretat en cas d'incendi, mentre que d'altres, com ara assegurar que els beneficis es distribueixen de manera justa, són més complicats. Tot i així, ja hi ha diversos projectes de bateries comunitàries a tota Austràlia.
Les directrius establertes als informes ANU s'aplicaran al Melbourne CBD com a part d'una associació amb la Yarra Energy Foundation i la xarxa elèctrica CitiPower. ANU també subministrarà programari a mida per a aquesta prova.
És clar que els complexos reptes que hi ha al voltant de la transició d'un sistema energètic centralitzat a un sistema descentralitzat poden beneficiar-se si realment, els enginyers, científics i la societat treballen junts.
Fon: Universitat Nacional Australiana (ANU).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada