Ramon

Ramon
Ramon Gallart

dilluns, 31 de desembre del 2018

Antenes pel 5G

Empleat instal·lant una coberta de boca d'accés 4G.Una de les incomoditats  de les futures xarxes 5G, és l'augment de l'ample de banda i l'alta velocitat utitzant l'espectre d'ona mil·limètrica (l'espectre de la ràdio per sobre de 30 gigahertz). això ten un cost: aquests senyals de ràdio a penes es propaguen per les pareds dels edificis.

L'estratègia per augmentar la cobertura i així superar aquest problema,  ha estat una combinació de  petites cèl·les  amb antenes múltiple  MIMO  d'entrades múltiples. El desplegament de peties cèl·les  serà tan extens que en el Small Cells Forum es prediu que  les petites cel·les  de 5G superaran les petites cel·les del 4G en el 2024. La base total instal·lada de cel·les petites de 5G o multimode arribarà a 13,1 milions en el  2025, constituint-se en més d'un terç del total cèl·les petites en ús.

Així que, com aconseguir que totes aquestes peites cel·les  es dispersin per tot el paisatge de la ciutat on els edificis es troben per tot arreu i hi han pocs espais oberts per fer viatjar a les senyals?

Els enginyers de  Vodafone amb seu al Regne Unit, han trobat una solució enginyosa: fer que les tapes de registre exteriors tinguin una doble funció  una d'elles es fer-les server com a antenes per a les comunicacions mòbils. Aquesta solució intel·ligent, aconsegueix evitar tots els problemes  que han preocupat a molts observadors sobre la proliferació de les petites cèl·les. Evita el treball en vies publiques, i evitat la instal·lació d'antenes col·locades de manera incòmoda en els edificis d'un barri.

Resultado de imagen de antenes pel 5G
Aquesta solució s'està utilitzant actualment per a xarxes existents 4G, però els enginyers de Vodafone creuen que això podria ser una solució per a les xarxes futures de 5G. Els 'forats' proporcionen una oportunitat per oferir solucions en entorns urbans densos.

Si bé hi ha la possibilitat que aquestes  cobertes o tapes  es puguin utilitzar per a xarxes 5G,  un portaveu de Vodafone es manté en una estratègia  de n o manifestar-se en quant a si això serà part del 5G general de Vodafone. Es te la impressió que es podrien utilitzar les solucions de cobertura d'agrupacions per al desplegament del 5G, però això encara s'ha de decidir.No obstant això, es van revelar algunes de les impressionants capacitats  d'aqeustes  antenes. L'antena que s'està utilitzant actualment té un rang de freqüències de 1695 MHz a 2690 MHz, i s'està utilitzant amb el 4G on es poden aconseguir velocitats de descàrrega de fins a 195 Mbps.

Font: IEEE Spectrum