Ramon

Ramon
Ramon Gallart

dimarts, 1 de gener del 2019

Material de gravació magnètic.

hard diskL'enregistrament magnètic és la principal tecnologia que avui es recolza per l'emmagatzematge de dades a gran escala. Actualment les companyies competeixen per desenvolupar nous dispositius de disc dur (HDD) capaços de registrar densitats superiors a 1 terabit  (Tb) per polzada quadrada.

Els discs durs de gravació perpendiculars emmagatzemen dades en diminutes àrees de magnetització dins d'una fina capa a les superfícies dels discos. Cada petita àrea, representa un bit d'informació, per tant, augmentar la densitat de gravació requereix una reducció de la mida de l'epai del bits.

Els actuals mitjans magnètics de gravació que es basen en pel·lícules granulars d'òxids de cobalt-crom-platí (CoCrPt) estan arribant al seu límit físic amb una densitat d'aproximadament 750 gigabits (Gb) per polzada quadrada, perquè les fluctuacions tèrmiques eviten que es redueixi a un grau inferior entre 6 i 7 nanòmetres (nm). A AIP Advancements, un grup d'investigadors de l'Índia ha explicat una nova solució basada en la manerea d'ajustar la fase L10, o l'orientació cristal·logràfica, d'un aliatge de ferro i platí (FePt).
Imatge relacionada
La fase L10 de l'aliatge FePt compta amb una gran anisotropia magnetocristal·lina, el que significa que es manté tèrmicament estable, fins i tot a mides de tan sols 3 nanòmetres. Però la part negativa del material és que requereix  d'un recuit d'alta temperaturat (entre 500 graus a 600 graus centígrads) per transformar la fase desordenada dipositada en una fase tetragonal ordenada L10, elevant així, el cost de fabricació.

Aquesta necessitat del material a una temperatura  tan elevada, fa que sigui incompatible amb els processos industrials, a més de produir un important creixement del gra magnètic per tant, un augment de la mida.

Això ha donat lloc a un nou mètode, desenvolupat pels autors, que condueix a una millora significativa de la velocitat de transformació del L10 en els sistemes FePt reduint la temperatura d'ordenació per sota de 300 ºC. Aquest és un important pas cap a la realització de L10 FePt com a material d'alta densitat per enregistrament perpendicular.

Resultat d'imatges de A major step closer to a viable recording material for future hard disk drivesL10 FePt, un dia podrà augmentar la densitat de gravació magnètica en HDD més enllà de 1 terabit per polzada quadrada, com a mitjà de gravació normal. Aquest treball supera un dels principals reptes mitjançant la reducció de la temperatura. Però encara hi ha altres requisits crucials que cal complir abans que sigui viable per utilitzar L10 FePt, com aconseguir l'orientació desitjada del gra magnètic.

El grup està buscant una millor comprensió del mecanisme a nivell atòmic per a la millora de la velocitat de transformació del L10 en FePt i intentar optimitzar la composició de la capa i els gruixos de l'estructura de múltiples capes per aconseguir un màxim augment. S'està treballant en l'orientació desitjada del gra per produir mitjans perpendicularment magnetitzats seleccionant la capa inferior adequada del material sobre el qual es depositarà FePt.

 Font: Institut Americà de Física