Ramon

Ramon
Ramon Gallart

dimecres, 8 de juny del 2022

Generar hidrogen a l'Antàrtida.

Un projecte de recerca  que avalua la viabilitat de la producció d'hidrogen a l'Antàrtida, en el futur podria ajudar a reduir les emissions de carboni.

S'està investigant com es podria generar, utilitzar i emmagatzemar l'hidrogen a la base Scott i a diversos camps remots per reduir la dependència dels combustibles fòssils que s'utilitzen actualment per al transport, cuinar i la calefacció.

El desenvolupament d'un nou parc eòlic a Scott Base, l'excedent d'electricitat generada per les turbines eòliques, es podria utilitzar per generar hidrogen verd.


Actualment a l'Antàrtida, s'utilitza combustibles fòssils per al transport i els treballs, per això, es vol investigar la viabilitat de generar i utilitzar hidrogen com a combustible alternatiu. Convertir l'excedent d'energia de les turbines en hidrogen, ajudaria a reduir les emissions de la combustió de combustibles fòssils i també l'estalvi que generaria pel transport d'aquests combustibles a l'Antàrtida.

L'hidrogen és un pas en la direcció correcta per proporcionar una alternativa amb emissions zero de carboni.

Aquest projecte ofereix una oportunitat per explorar una solució en un entorn real que necessita resoldre reptes per un disseny únic.

Aquest projecte té el potencial d'ajudar a reduir les emissions de carboni a l'Antàrtida, però hi ha una sèrie de reptes del disseny a tenir en compte, com ara l'aïllament geogràfic, l'entorn verge, les condicions extremes i els campaments remots. Per això, aquest projecte, proporciona una visió valuosa del treball científic que s'ha dut a terme a l'Antàrtida, així com del seu progrés en la reducció d'emissions.

Gràcies a l'aprenentatge sobre com l'explotació es dur a terme, ha permès modificar un conjunt de consideracions i limitacions que s'ha traduït en una optimització econòmica.


Font: Universitat de Canterbury