Ramon

Ramon
Ramon Gallart

diumenge, 21 de juny del 2020

Petites Centrals Nuclears.

Donada les tendències actuals cap als recursos energètics segurs, nets i renovables, un empresari de Silicon Valley recentment va presentar una iniciativa per reanimar l'entusiasme per l'energia nuclear.

L’expert expert en robòtica, Bret Kugelmass, va crear un c web que contenia models detallats, estudis d’enginyeria i una àmplia anàlisi econòmica per a la construcció de plantes nuclears a tot el món. Aquesta és la primera iniciativa d'aquest tipus i l'accés a totes les dades és gratuït.

Construir una central nuclear?  Anar online
Font: OPEN-100

Kugelmass diu que l’energia nuclear per si sola té el potencial d’aportar electricitat de baix contingut en carboni per satisfer les necessitats energètiques mundials. Però, també diu que només es pot aconseguir amb un enorme augment del nombre d’ instal·lacions nuclears .

Malgrat ser l'única font de generació d'electricitat baixa en carboni als Estats Units, amb el pas del temps, la tendència cap a la construcció de reactors cada cop més grans i complexos ha fet que l'energia nuclear sigui poc competitiva.

Els plànols publicats al seu web, afirmen que es pot construir una planta per  300 M US$  i es podria construir en dos anys a construir-se.

El projecte, anomenat OPEN100,  accelerarà el desenvolupament de l'energia nuclear, oferint al món una alternativa assequible als combustibles fòssils. El treball, és un projecte del Centre d’Impacte Energètic (EIC), un institut de recerca fundat per Kugelmass per trobar solucions per al canvi climàtic i la descarbonització global cap al 2040.

Resultado de imagen de project open100
Font: OPEN-100
L’informe és la culminació de 1.500 entrevistes i visites a més de 100 instal·lacions nuclears de 15 països per part del personal investigador de l’EIC.

La iniciativa arriba més de 40 anys després que la seguretat nuclear es va introduir en la consciència nord-americana en el 1979, quan un reactor de l'illa Three Mile, a Pennsilvània, va fallar. Dos milions de persones van estar exposades a petites quantitats de radiació. La neteja va durar 14 anys i va costar un milió de dòlars aproximadament. Com a resultat, des de llavors no es va posar en servei nio acabar cap central nuclear iniciada després de 1974.

Altres preocupacions sobre la seguretat nuclear són l’emmagatzematge de residus nuclears, la proliferació nuclear, les amenaces terroristes i els riscos de càncer.

Cal recordar l'esdeveniment nuclear més temible del món, en el 2011 a la instal·lació de Fukushima Daiichi, al Japó, provocada per un terratrèmol i un tsunami. Tot i que hi va haver poques o cap víctima mortal directa relacionades amb la radiació es podria interpretar que els riscos de mort o de danys a les centrals nuclears no són diferents dels altres tipus de llocs industrials.

Mostrar al món que hi ha un futur  per a l'energia nuclear. No només es podria abordar el canvi climàtic , sinó també la pobresa energètica, l'aire net i l'aigua neta. Per a aquest propòsit, Kugelmass ha creat una spin-off  anomenada Last Energy que unirà inversors privats amb projectes nuclears mundials.

Font: OPEN-100