Ramon

Ramon
Ramon Gallart

diumenge, 21 d’abril del 2024

Dia de la Creativitat.


Avui és el dia de la creativitat que és una força vital que impulsa la innovació i ens brinda l'oportunitat de reflexionar sobre el paper que exerceix a les nostres vides i al món que ens envolta.


El Dia de la Creativitat es va originar com una iniciativa per reconèixer i fomentar la creativitat en totes les formes. Va sorgir de la convicció que la creativitat no és exclusiva d'uns quants privilegiats, sinó que resideix a cadascun de nosaltres, esperant ser cultivada i alliberada. 

La creativitat no es limita únicament als àmbits de l'art o la música; és present en totes les disciplines i aspectes de la vida que passen des de resoldre problemes quotidians fins a imaginar solucions a reptes més grans. Per tant, la creativitat és la força impulsora darrere del progrés humà que ben aplicada ens perment una millor qualita de vida social. 

Quan es te un entorn que permet pensar de manera innovadora, fa possible veure el món des de noves perspectives i transformar idees en realitat.

A nivell professional i per a l'empresa, la creativitat fomenta la innovació i la competitivitat on el més important és aprendre i compartir. Per això quan una empresa fomenta adequadament un entorn creatiu, no hi ha dubte que, disposa de més recursos per desenvolupar productes i serveis que satisfacin les expectatives dels clients. Per això un entorn creatiu permet escoltar i observar el que li preocupa al client on la creativitat i innovació fan possible aquesta connexió. 

Pel que a l'educació es refereix, la creativitat és essencial per cultivar el pensament crític i la resolució de problemes i sobre tot, la cultura per aprendre dels error. Fomentar la creativitat prepara al alumnes a enfrontar els reptes cada cop més ràpids i imprevisibles del futur amb confiança i agilitat mental.

En el anys que porto en l'àmbit de la innovació, he vist com una de les belleses de la creativitat és la diversitat. Cada persona té la seva forma única per expressar-se creativament, ja sigui a través de l'art, l'escriptura, la música, la ciència, la tecnologia o qualsevol altra disciplina. El Dia de la Creativitat ens convida a celebrar aquesta diversita.

Alhora, és important recordar que la creativitat no sempre sorgeix en solitari. La col·laboració i l'intercanvi d'idees potencient la creativitat, permetent que floreixin noves perspectives i enfocaments innovadors. 

A més, és fonamental recordar que la creativitat no sempre es tracta de produir obres mestres; sovint es troba en els petits moments o detalls de descobriment i expressió a la vida diària. 

Avui es celebra com l'espurna de la creativitat crema dins de cadascun de nosaltres que ens permet inspirar, transformar i enriquir les nostres vides i el món que compartim.  

Ramon Gallart.