Ramon

Ramon
Ramon Gallart

dimecres, 4 de setembre del 2024

Estalvi energètic a les llars.

La transició energètica porta bones notícies per als consumidors. Adoptar el cotxe elèctric i renovar els electrodomèstics, juntament amb mesures d'eficiència energètica, pot generar estalvis significatius a llarg termin.

Aconseguir l'objectiu d'emissions zero per al 2050 requereix una major eficiència energètica, absorció d'energies renovables i emmagatzematge a nivell de xarxa, així com una gran adopció de vehicles elèctrics.

Aquest procés també representa una oportunitat per als consumidors, ja que els beneficis de la transició energètica afectaran positivament el conjunt del sistema elèctric. A mesura que augmenti la demanda d'electricitat, especialment fora de les hores punta, es podria evitar la necessitat de nova infraestructura, optimitzant així els costos..


Per tant, els clients que prenguin mesures a nivell domèstic i adoptin un estil de vida elèctric veuran estalvis importants. En canvi, els que segueixin utilitzant vehicles i electrodomèstics que funcionen amb combustibles fòssils no notaran cap millora a llarg termini en els seus costos energètics.

Tot i que les circumstàncies varien, les principals àrees d'oportunitat inclouen l'adopció de vehicles elèctrics, la implementació de mesures d'eficiència energètica i l'electrificació d'electrodomèstics. Les inversions en energia fotovoltaica i vehicles elèctrics es compensen amb estalvis a llarg termini. El cost dels vehicles elèctrics està disminuint, i arribarem a un punt en què es convertiran en la norma.

L'eficiència energètica comporta estalvis importants, i és fonamental tenir una visió a llarg termini. Les oportunitats depenen de circumstàncies particulars, però la substitució natural de vehicles, cuines i sistemes d'aigua calenta en la propera dècada serà clau per assolir aquests estalvisi.


Ramon Gallart