Ramon

Ramon
Ramon Gallart

dissabte, 9 de febrer del 2019

El següent en smart homes.

Durant les darreres dècades, les cases s'han anat  convertint progressivament "més intel·ligents", però la pròxima generació d'habitatges intel·ligents podrà oferir el que dos científics de la Western University Reserve de Case Western anomenen la Internet of Ears.


Resultat d'imatges de What's next for smart homes: An 'Internet of Ears?'
https://3c1703fe8d.site.internapcdn.net/newman/csz/news/800/2018/1-smarthome.jpg


Avui, la llar intel·ligent disposa dispositius, sistemes d'entreteniment, càmeres de seguretat i sistemes d'enllumenat, calefacció i refrigeració que es connecten entre si i Internet. Es pot accedir i controlar de forma remota per ordinador o aplicacions d' smartphones.

La tecnologia d'interconnexió d'edificis comercials, industrials o governamentals, fins i tot comunitats senceres, es coneix com la "Internet of Things" o IoT.

Resultat d'imatges de What's next for smart homes: An 'Internet of Ears?'
https://i2.wp.com/www.innovationtoronto.com/wp-content/uploads/2018/11/An-overview-of-the-proposed-Internet-of-Ears-concept-which-uses-low-power-sensor-nodes.jpg?fit=850%2C471
Però un parell de professors d'enginyeria elèctrica i d'informàtica a la Case School of Engineering han estat experimentant amb un nou conjunt de sensors. Aquest sistema permetria llegir, no només les vibracions i els sons,  fins i tot la marxa específica o altres moviments associats amb persones i animals en l'interior d'un edifici, sinó també qualsevol canvi subtil en el camp elèctric ambiental existent.

Lla llar del futur podria ser un edifici que s'ajusti a les especifiques activitats amb només uns quants sensors petits ocults a les parets i en el terra, sense necessitat de càmeres que violin la intimitat.

Un edifici que "escolta"

Resultat d'imatges de What's next for smart homes: An 'Internet of Ears?'
https://ein.iconnect007.com/files/5315/4229/5595/energy_savings.jpg
S'està  intentant fer un edifici capaç d'"escoltar" els humans a l'interior. S'està utilitzant principis similars als de l'oïda humana, on es recullen les vibracions i aquests  nous algorismes,  es desxifren per determinar els moviments específics. Per això, s'anomena "Internet of Ears".

Huang lidera la recerca relacionada amb la marxa humana i el seguiment del moviment, mentre que Soumyajit Mandal, el professor assistent d'enginyeria elèctrica i  informàtica de T. & A. Schroeder, se centra en la detecció de vibracions i els canvis en el camp elèctric existent provocat per la presència d'éssers humans o fins i tot, les mascotes.

En realitat, hi ha un camp elèctric de 50-60 Hz constant al voltant nostre, i com què les persones són una mica conductives,  tanquen amb el camp. Per tant, al mesurar la pertorbació en aquest camp, es pot determinar la seva presència,  la seva respiració, fins i tot quan no hi ha vibracions associades amb el so.

Resultat d'imatges de What's next for smart homes: An 'Internet of Ears?'
https://www.scienceandtechnologyresearchnews.com/wp-content/uploads/2018/11/smart_home.jpg

Huang i Mandal van publicar detalls de la seva investigació a l'octubre del 2018 a la conferència de sensors de la IEEE a Nova Delhi, Índia. Una versió més àmplia dels seus resultats va aparèixer a la revista IEEE Transactions on Instrumentation and Measurement a principis del 2019.

També han provat la tecnologia a les sales de conferències del departament d' enginyeria elèctrica al campus i al Smart Living Lab d'Ohio Living Breckenridge Village, una comunitat d'alt nivell que viu a Willoughby, Ohio.

Mandal va dir que han usat tan sols quatre petits sensors a les parets i al terra d'una habitació. Pel que fa a les preocupacions sobre la privadesa, Mandal va dir que el sistema no podia identificar els individus, tot i que es podria calibrar per reconèixer els diferents trets de la gent.

Estalvi energètic, seguretat en la construcció

S'espera que el sistema pugui proporcionar molts beneficis. El primer avantatge serà l'eficiència energètica dels edificis, especialment en il·luminació i calefacció, ja que els sistemes s'ajusten en base a com els humans es mouen d'una habitació a una altra, assignant energia de forma més eficient.

Resultat d'imatges de What's next for smart homes: An 'Internet of Ears?'
https://img.newatlas.com/internet-of-ears-1.jpg?auto=format%2Ccompress&ch=Width%2CDPR&fit=crop&h=347&q=60&rect=0%2C65%2C1440%2C810&w=
616&s=ddb24695fa0793a5bff5bb21ba6c467e
Un altre benefici podria ser la possibilitat de fer un seguiment i mesurar la integritat i la seguretat estructurals d'un edifici, en funció de l'ocupació humana, que seria crític en cas d'un terratrèmol.

Això no s'ha explorat fins al punt que s'ha vist en aquest treball, però es sap que els humans creen una càrrega dinàmica en edificis, especialment en els edificis més antics. En col·laboració amb el seu col·lega YeongAe Heo del departament d'Enginyeria Civil, estan tractant de predir si hi haurà danys estructurals a causa de l'augment del pes o la càrrega en funció de la quantitat de persones que hi ha al pis o de com es distribueixen en aquest.

Font:  Case Western Reserve University