Ramon

Ramon
Ramon Gallart

dijous, 28 de febrer del 2019

Vulnerabilitats dels xips d'ordinadors.

Un equip de recerca de la Universitat Estatal de Washington ha descobert vulnerabilitats significatives i anteriorment desconegudes en els xips d'ordinador d'alt rendiment que podrien provocar falles en l'electrònica moderna.

Els investigadors descobreixen les vulnerabilitats dels xips d'ordinador
Font:Newman
Els investigadors van trobar que podrien danyar un xip del sistema de comunicacions i reduir significativament la vida útil d'aquest, afegint deliberadament una càrrega de treball maliciosa.

La  professora assistent de l'Escola d'Enginyeria Elèctrica i Ciències de la Computació Partha Pande, va publicar sobre els treballs realitzats durant al recent Simposi Internacional de la IEEE / ACM sobre Grids on-Chip .

Els investigadors han estat treballant per comprendre les vulnerabilitats dels xips d'ordinador com una forma per prevenir atacs maliciosos contra els aparells electrònics de la vida quotidiana. Alguns proveïdors d'electrònica de consum, com Apple i Samsung, han estat acusats d'explotar vulnerabilitats en la seva pròpia electrònica i enviar actualitzacions de programari que retarden intencionadament els models telefònics anteriors per animar els consumidors a comprar nous productes.

Resultat d'imatges de Researchers discover computer chip vulnerabilities
Font:Media.wired
Anteriorment, investigadors ja havien estudiat components de xips d'ordinador, com els processadors, la memòria de l'ordinador i els circuits per identificar a vulnerabilitats de seguretat, però la recerca, va conduïr a l'equip de recerca de la WSU ha trobar vulnerabilitats significatives en la sofisticada xarxa de comunicacions dels xips d'alt rendiment.

El sistema de comunicacions està al final però, quan comença a funcionar malament, tot el sistema es desmorona.

Les computadores d'alt rendiment utilitzen una gran quantitat de processadors i fan processos paral·lels per a grans aplicacions de dades de cloud computing, i el sistema de comunicacions coordina els processadors i la memòria. Els investigadors estan treballant per augmentar el nombre de processadors i incorporar capacitats d'alt rendiment en dispositius de mà.

Resultat d'imatges de Researchers discover computer chip vulnerabilities
Font:Sourcetoday
Els investigadors van inventar tres atacs "construïts artificialment per perjudicar" i així,  provar el sistema de comunicacions. Aquesta càrrega de treball addicional va millorar l'estrès induït per l'electromigració i el soroll de la diafonia. Els investigadors van trobar que un nombre limitat d'enllaços crucials del sistema de comunicació eren particularment vulnerables a fallides. Aquests enllaços connecten els processadors de maenra que, els permet parlar entre ells.

Es determina com un agent pot orientar el sistema de comunicació per iniciar mal funcionaments en el xip. L'amença en el paper de les comunicacions, no havia estat clara per seguir  investigant abans.

Els investigadors treballaran per desenvolupar formes de mitigar el problema, com ara tècniques automatitzades i algoritmes per detectar i frustrar atacs.

Font: Universitat Estatal de Washington