Els científics han acostat un pas més les xarxes òptiques quàntiques a la realitat.
La capacitat de controlar de manera precisa les interaccions de la llum i la matèria a nivell de nanoescala, podria ajudar a una xarxa d'aquest tipus a transmetre quantitats més grans de dades de manera més ràpida i segura respecte una xarxa elèctrica.Font:knowridge |
El projecte finalment es dirigeix a les propietats òptiques úniques dels materials quàntics i al fet que emeten fotons individuals, va dir Gary Wiederrecht, un coautor que també lidera el grup de nanopotònica i estructures biofuncionals de la CNM. Cal ser capaç d'integrar l'emissor quàntic amb les xarxes òptiques.
Font:Newman news |
Les nanoplateletes, formen partícules subatòmiques quan absorbeixen la llum anomenades excitons. La dimensió vertical dels nanoplatelets és on els excitons experimenten el confinament quàntic, un fenomen que determina els seus nivells d'energia i parcela dels electrons en nivells d'energia discrets.
Alguns dels nanoplatelets d'aquesta investigació, que presenten un gruix notablement uniforme, es van sintetitzar en el laboratori de química de la Universitat de Chicago, Dmitri Talapin. Talapin és un altre coautor del document i té una cita conjunta amb Argonne.
Les nanoplatelets tenen una capacitat d'aproximadament 1.2 nanòmetres de grossor (que abasta quatre capes d'àtoms) i entre 10 i 40 nanòmetres d'ample. Un tros de paper seria més gruixut que una pila de més de 40.000 nanoplatelets. Això dificulta mesurar les interaccions del material amb llum en tres dimensions.
Font:Newman news |
El moment dipolar de transició és un important paràmetre tridimensional que funciona amb semiconductors i molècules orgàniques. Es defineix, bàsicament, com la molècula o el semiconductor que interactuen amb la llum externa.
Però el component vertical del dipolar de transició és difícil de mesurar en un material tan pla com les nanoplateletes semiconductores. Els investigadors van resoldre aquesta dificultat mitjançant l'ús de les eines d'assecat en sec de la sala de nanofabricació de la CNM per tallar lleugerament els portaobjectes de vidre pla sobre els quals es col·loquen les nanoplateletes per a un examen detallat mitjançant l'escaneig làser i la microscòpia.
La rugositat no és tan gran per distorsionar un raig làser, sinó, és suficient per introduir distribucions aleatòries de les nanoplateletes. Les orientacions aleatòries dels nanoplatelets van permetre als investigadors avaluar les propietats dipolars tridimensionals del material mitjançant mètodes òptics especials per crear un feix làser en forma de donut dins d'un únic microscopi òptic a la CNM.
El següent pas de l'equip és integrar els materials de nanoplateletes amb dispositius fotònics per transmetre i processar la informació quàntica.
Font: Departament d'Energia dels Estats Units
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada