Ramon

Ramon
Ramon Gallart

dimarts, 22 de setembre del 2020

La Universitat de Surrey presenta la tecnologia de supercondensadors de càrrega ràpida.

Experts de la Universitat de Surrey creuen que el seu somni amb l’emmagatzematge d’energia neta està  un pas més a prop, després de donar a conèixer la seva tecnologia innovadora de supercondensadors que és capaç d’emmagatzemar i subministrar electricitat a altes potències, especialment per a aplicacions mòbils.

Fast-charging super-capacitor shows remarkable rate-capability at ...

En un document publicat per la revista Energy and Environmental Materials, investigadors de l'Institut Tecnològic Avançat de Surrey (ATI), van explicar la seva nova tecnologia que té el potencial de revolucionar l'ús d'energia en els vehicles elèctrics i reduir la pèrdua d' energia de les fonts  renovables que hi han connectades a les xarxes de distribució. L’equip, també creu que la seva tecnologia pot ajudar a impulsar l’energia eòlica, la d’ones marítimes i  l'energia solar, suavitzant la naturalesa intermitent d'aquestes fonts d’energia.

La tecnologia supercondensadora de la ATI, es basa en un material anomenat polianilina (PANI), que emmagatzema energia mitjançant un mecanisme conegut com a "pseudocapacitat". Aquest econòmic material de polímer, és un conductor i es pot utilitzar com a elèctrode en un dispositiu de super-condensador. L'elèctrode emmagatzema la càrrega atrapant ions dins de l'elèctrode. Això ho fa mitjançant l’intercanvi d’electrons amb l’ió, que “dopa” el material.

En el document, l’equip detalla com van desenvolupar un nou compost de tres capes mitjançant nanotubs de carboni, PANI i carboni hidrotermal que demostra una capacitat  notable a altes densitats d’energia, independentment de l’ús d’energia.

Charging toward electric bus and charger interoperability

Ash Stott, científica líder del projecte i estudiant de doctorat de la Universitat de Surrey, va dir: "El futur de l'energia global dependrà dels consumidors i de la indústria que utilitzin i generin energia de manera més eficient i ja s'han demostrat que els super-condensadors són un de les principals tecnologies d’emmagatzematge intermitent, així com de subministrament d’alta potència. El nostre treball ha establert una línia de referència per a dispositius d’alta energia que també operen a alta potència, ampliant eficaçment la gamma d’aplicacions potencials. "

El professor Ravi Silva, director de l'ATI de la Universitat de Surrey, va dir: "Aquest treball altament ambiciós i impactant té el potencial de canviar la manera de viure la nostra vida, i pot ser el que calgui per aconseguir que el canvi sigui eficaç. i una solució de recàrrega ràpida d’energia collita del medi ambient Veiem que això té un impacte en tota mena d’indústries, des de tota la tecnologia que es pot dur fins a les aplicacions mòbils d’Internet of Things que llançaran la revolució 5G.El potencial dels nostres super-condensadors és il·limitat. "

Font: Institut Tecnològic Avançat de la Universitat de Surrey