Ramon

Ramon
Ramon Gallart

diumenge, 11 de novembre del 2018

Bitcoin podria fomentar l'increment de CO2

Un nou estudi publicat a la revista Natural Climate Change revisat per experts, considera que si el Bitcoin s'implementa en taxes similars a les quals s'han incorporat altres tecnologies,  podria produir suficients emissions per elevar les temperatures globals de la Terra en 2°C pel 2033.

Resultat d'imatges de bitcoin CO2

Bitcoin és una criptocurrency amb grans requisits de maquinari i això, evidentment, es tradueix en grans demandes d'electricitat.

Resultat d'imatges de bitcoin CO2
La compra amb bitcoins i diverses altres criptomonedes (que són formes de moneda que existeixen digitalment mitjançant xifratge), requereixen de grans quantitats d'electricitat. Les compres de Bitcoin creen transaccions registrades i processades per un grup d'individus anomenats miners. Els miners agrupen totes les transaccions del Bitcoin realitzades durant un període de temps específic en un bloc. Els blocs s'afegeixen a la chain. El procés de verificació dels miners, que competeixen per desxifrar una prova de treball computacionalment exigent a canvi de bitcoins, requereix grans quantitats d'electricitat.

Els requisits de consum electric del Bitcoin, han creat dificultats considerables i també, un ampli debat, sobre on col·locar les instal·lacions o els anells que calcularan la càrrega de treball del Bitcoin. Una qüestió menys discutida, és l'impacte ambiental que produirà generar tota aquesta electricitat.

Resultat d'imatges de bitcoin CO2Un equip d'investigadors de la UH Manoa, van analitzar informació sobre quina eficiència energètica hi ha en els ordinadors utilitzats per la mineria del Bitcoin, la seva ubicació geogràfica dels miners que probablement van estar fent càlculs i les emissions de CO2 de la producció d'electricitat en aquests països. Segons les dades, els investigadors van estimar que l'ús de bitcoins durant l'any 2017 va emetre 69 milions de tones mètriques de CO2.

També es va estudiar, com altres tecnologies han estat adoptades per la societat i han creat escenaris per estimar les emissions acumulades del Bitcoin si aquest, creix a la velocitat que altres tecnologies que ja han estat adoptades.

L'equip va descobrir que si el Bitcoin s'usa, fins i tot a una velocitat més lenta a la qual s'han adoptat altres tecnologies, les seves emissions acumulatives seran suficients per escalfar el planeta per sobre de 2 °C en només 22 anys.

Actualment, les emissions del transport, l'habitatge i els aliments es consideren els principals contribuents al canvi climàtic.

Font: Universitat d'Hawaii a Manoa