Ramon

Ramon
Ramon Gallart

divendres, 23 de novembre del 2018

Proposta per acabar amb el bloqueig de l'emmagatzematge d'energia.

En base a que el vent, l'aigua i el sol són presents, com és que encara s'està tan lluny per deixar de consumir combustibles fòssils? Hi ha hagut molts avenços en les energies renovables amb energia solar i eòlica, però l'emmagatzematge renovable d'energia,  continua essent un repte.

Maó per maó, solució que busca derrocar bloqueig d'emmagatzematge d'energia

A causa de que l'energia solar i l'eòlica són cada cop més barates respecte els combustibles fòssils, l'únic obstacle que queda per a l'adopció massiva de les energies renovables és  invertir per emmagatzemar l'energia que aquests sistemes produeixen.

Resultat d'imatges de energy vault
Tenint en compte la preocupació pel canvi climàtic això, pot fer que les renovables siguin encara més convincents i rendibles perquè no és només un bon negoci sinó, és una prioritat mundial.

Les renovables estan lluitant per substituir  completament els combustibles fòssils a causa de la imprescindibilitat i la intermitència de la seva producció, donat a la dependència de factors com són: el vent i la llum solar. A falta d'un emmagatzematge més eficient i rendible, la quantitat d'electricitat que es pot lliurar a la la xarxa elèctrica a partir de fonts renovables d'energia, tot i que ara és àmpliament assequible, ha estat limitada.

Tanmateix, el problema de l'emmagatzematge no es mantindrà com un problema durant molt de temps. La idea d'Energy Vault per fer una bateria de formigó, està guanyant interès i indica que el problema de l'emmagatzematge s'està encarant adequadament. La  solució proposada per a l'emmagatzematge d'energia involucra  una grua, programari i blocs de formigó, ja que es basa en fonaments físics convencionals de l'energia potencial i cinètica  de forma conjunta amb una "plataforma de programari propietària, basada en núvol per operar una grua de sis braços. 

Resultat d'imatges de energy vaultL'operació de la grua, que està automatitzada, orquestra el posicionament dels maons de formigó. La grua mou grans maons de formigó, els quals, proporcionen la base per a l'emmagatzematge i la  descàrrega eficient d'electricitat. El vídeo sobre la seva solució diu que el concepte és similar al de la potència hidroelèctrica, on l'energia s'emmagatzema bombejant aigua a un embasament més  elevat i es recupera descarregant l'aigua mitjançant les turbines reversibles d'aigua. La idea d'Energy Vault, és similar a la de l'energia hidroelèctrica, però en lloc d'utilitzar aigua i preses, utilitza els blocs de formigó i les grues.

Es tracta d'emmagatzematge d'energia a gran escala.

Un camp clau de l'empresa són els beneficis econòmics als proveïdors mundials d'energia. Els maons no es degraden amb el temps, com passa amb les solucions d'emmagatzematge químic. La companyia va afirmar que amb aquesta tecnologia, seria possible una vida  entre 30-40 anys sense cap degradació en la capacitat d'emmagatzematge. La tecnologia es basa en l'energia mecànica a partir de materials molt resistents.

Maó per maó, solució que busca derrocar bloqueig d'emmagatzematge d'energia

L'empresa, va destacar l'avantatge de que els maons no degraden amb el temps, per la qual cosa significa menys despeses i menys preocupacions per als equips de manteniment. Els futurs sistemes,  aproximadament duplicaran la quantitat de la capacitat d'emmagatzematge d'energia en MWh i també de la seva potència màxima.

Imatge relacionadaUn altre tret és que no cal abandonar les altres formes d'energia alternativa. La seva tecnologia d'emmagatzematge pot aparellar-se amb la generació renovable com seria la  PV solar per a solucions ofimàtiques i per a les microgrids, permetent als clients comercials i industrials, maximitzar el seu ús d'energia renovable.

Els fabricants utilitzen formigó reciclat. De fet, es poden fer a partir del ciment que normalment es llença ja que, aquests materials que s'estan utilitzant, realment serien  els materials que anirien a l'abocador.

Els creadors es van referir a alguns "programaris enginyosos" per maximitzar l'eficiència. El seu programari basat en algorismes, que juga un paper important per aconseguir que tot aquest concepte funcioni.

Concretament, es tracta d'un sistema de programari que gestiona el moviment dels blocs de ciment, per emmagatzemar l'energia generada pels parcs eòlics, o lliurar aquesta energia a la xarxa elèctrica.

Font: Energy Vault