Ramon

Ramon
Ramon Gallart

diumenge, 3 de març del 2019

La projecció com a eina per la seguretat aeroportuària

Un equip de recerca liderat per The Australian National University (ANU) ha inventat un dispositiu que podria desenvolupar-se en les càmeres ultra sensibles per a la detecció de seguretat per evitar que les persones fessin cua als aeroports. 


També, altres aplicacions podrien incloure aquest sensors més petits i segurs per a vehicles sense conductor.

Resultat d'imatges de airport security screening without queues
Font: Dailymail
L'investigador principal, el doctor Mingkai Liu, va dir que la investigació ja havia donat lloc a un prototip de prova i una patent provisional.

El dispositiu està fet amb metasurfaces, que són estructures complexes ultra compactes que poden controlar la direcció de les ones electromagnètiques per realitzar funcions de detecció avançades.
Aquest dispositiu pot detectar l'entorn sencer que l'envolta amb una precisió sense precedents, ja que es necessitarien diversos sensors fixos que apuntesin cap a diferents direccions.

Resultat d'imatges de airport security screening without queues
Font: Ukairportcarparks
El Dr. Liu va dir que aquest concepte podria beneficiar el desenvolupament de càmeres super sensibles per als sistemes de seguretat dels aeroports.  Aquestes futures càmeres, podrien identificar dispositius o productes químics perillosos en l'equipatge de mà de la gent quan passegen per un aeroport, sense necessitat  de fer cua i passar pels diversos procediments necessaris que calen ara.

A diferència de les càmeres convencionals que s'utilitzen en els CCTV, aquest tipus de càmera no poden reconèixer les cares de la gent.


Resultat d'imatges de Invention promises airport security screening without queues
Font: Internapcdn
Aquest concepte, podria proporcionar una nova base per als dispositius electromagnètics de nova generació, inclosos els sensors més compactes per a vehicles sense conductors i altres vehicles que puguin ajudar a superar els reptes de seguretat que es troben amb les tecnologies actuals. Aquests reptes de seguretat inclouen els riscos de detecció durant climatiologia adversa o la circulaició per els espais estrets.

El coautor, el Dr. David Powell, va dir que el nou dispositiu era el primer de la seva classe que es pot ajustar arbitràriament, de manera que pugui dirigir ones electromagnètiques cap a qualsevol direcció o controlar feixos múltiples per dur a terme funcions diferents al mateix temps.

Invenció promet la projecció de seguretat aeroportuària sense cues & nbsp; & raquo;
Font: Internapcdn
Aquesta investigació, proporciona la primera demostració teòrica i experimental  sobre el control dinàmic i arbitrari de les ones electromagnètiques, és possible.

El professor Ilya Shadrivov, líder del grup de microones i terahertz del Centre de Física No Lineal, va dir que l' equip de recerca continuaria desenvolupant el dispositiu perquè estigui llest per ser comercialitzat i fabricat a gran escala.

S'està molt interessat a realitzar aquest productteper treballar en altres bandes de freqüències, incloent a nivell de terahertz i fins i tot, en freqüències òptiques. També s'espera col·laborar amb socis industrials per explorar tot el potencial d'aquest concepte en aplicacions pràctiques.

 Font: Universitat Nacional d'Austràlia