https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/2c/North_America_from_low_orbiting_satellite_Suomi_NPP.jpg/220px-North_America_from_low_orbiting_satellite_Suomi_NPP.jpg |
Un nou informe pioner, ha elaborat un pla de set punts per ajudar els responsables polítics a idear noves estratègies, coherents i col·laboratives per fer front a les majors amenaces ambientals mundials. Un equip d'investigadors internacionals, inclosos experts del Land, Environment, Economics and Policy (LEEP) de la Universitat d'Exeter, han examinat com els polítics i legisladors poden desenvolupar una nova forma d'afrontar la creixent amenaça del canvi climàtic.
La perspectiva, que es publica com a portada del Nature Sustainability, respon a l'assessorament de líders científics, el que significa que l'impacte humà sobre el medi ambient ja està portant al món, en una geologicament significativa nova era
Aquesta nova era anomenada antropocè, es defineix per l'efecte humà que ja ha provocat a la Terra, a partir d'extincions massives d'espècies vegetals i animals, oceans contaminats i atmosfera alterada.
https://3c1703fe8d.site.internapcdn.net/newman/csz/news/800/2019/pollution.jpg |
En el nou informe, els científics sostenen que, si bé hi ha polítiques disponibles, també ha de ser una nova forma d'abordar les complexitats geogràfiques, frontereres, espacials, ecològiques i socio-polítiques del tema; i això requerirà treballar junts entre disciplines.
El professor Ian Bateman de LEEP i coautor de l'article va dir: El document demostra que la naturalesa integrada dels problemes fronterers planetaris requereix una resposta política integrada.
Les tradicionals polítiques, solen ser altament fragmentàries, altament ineficients, propenses al fracàs i fins i tot poden ser contraproduents. Aquestes polítiques prenen recursos vitals dels àmbits clau a la vegada que proporcionen esforços a curt termini per a una alta visibilitat, sovint motivada per motius polítics.
Recents investigacions sobre l'antropocè, han suggerit que hi ha múltiples amenaces per a la resistència dels sistemes de la Terra.
Tot i que l'informe reconeix que no hi han "solucions simples", esbossen set principis rectors que ajuden a afrontar la creixent amenaça ambiental que comporta el canvi climàtic de l'home.
Aquests inclouen la selecció de robustes polítiques, per ajudar a formular decisions polítiques, a la necessitat de prendre decisions de forma coherent a través de fronteres regionals, nacionals i mundials, i una visió més concloent sobre el veritable grau en què s'està impactant el medi ambient.
https://3c1703fe8d.site.internapcdn.net/newman/gfx/news/hires/2019/1-climatechange.jpg |
L'informe està escrit pel professor Bateman, la doctora Donna Carless i Amanda Robinson d'Exeter, juntament amb alguns dels principals investigadors mundials en aquest camp.
Aquests inclouen els científics aclamats el professor Johan Rockström (Centre de Resilència d'Estocolm) i el professor Will Steffen (Universitat Nacional d'Austràlia), que va ser pioner en els límits planetaris i conceptes d'antropocè i eminents economistes ambientals, entre ells el professor Thomas Sterner (Universitat de Gotemburgo), el professor Edward Barbier ( Universitat Estatal de Colorado), el professor Carolyn Fischer (Recursos per al futur, Washington) i el professor Stephen Polasky (Universitat de Minnesota).
Junts, l'equip va realitzar la primera avaluació unificada de les opcions polítiques per fer front als reptes de l'antropocè. Aquests inclouen els problemes globals integrats del canvi climàtic; la contaminació de l'aire, la terra, l'aigua dolça i el mar; i la ràpida pèrdua de diversitat genètica arreu del món.
Font: Universitat d'Exeter
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada