Ramon

Ramon
Ramon Gallart

dimecres, 9 de gener del 2019

Petita turbina de 10 MW

Resultado de imagen de Meet The Desk-Sized Turbine That Can Power A Small TownEls enginyers de GE Global Research van donar a conèixer una turbina que podria subministrar energia a 10.000 llars. Però el que és realment rellevant en aquesta turbina és el seu potencial per resoldre els reptes energètics mundials.

En general, les turbines pesen tones i utilitzen vapor per funcionar: aquesta no és més gran que la mida d'un escriptori, pesa al voltant de 68 kg i està feta de diòxid de carboni.
Aquesta  compacta màquina permetrà fer coses sorprenents ja que el món busca formes més netes i eficients de generar potencia. Els conceptes que s'estan explorant amb aquesta màquina  ajuden a tractar-los.

L'actual disseny de la turbina, permetrà produir fins a 10.000 kW de potencia; no obstant això, els investigadors busquen ampliar la tecnologia perquè pugui generar fins a 500 MW, que podrien ser suficients per alimentar una ciutat.

 Com Funciona?

Resultado de imagen de Meet The Desk-Sized Turbine That Can Power A Small TownPer treballar el diòxid de carboni, aquest es manté sota alta temperatura i extrema pressió.
Davant aquestes condicions, el diòxid de carboni passa a un estat físic enmig del gas i del líquid. La turbina aprofita l'energia, transferint la meitat de la calor per convertir-se en electricitat.

El disseny també permet una operació més senzilla: la turbina pot posar-se en marxa i aturar-se fàcilment, fent-ho més eficaç per a l'emmagatzematge de la xarxa, un problema  per a altres fonts d'energia renovables com l'energia solar i eòlica.

El resultat és una turbina que pot generar energia d'una manera més eficient i sostenible.

Segons GE, el cicle de potència és un circuit tancat, el que significa que el diòxid de carboni circula contínuament, assegurant que no hi hagi productes de rebuig. Aquesta unitat està impulsada per "diòxid de carboni supercrític", que es troba en un estat que a una pressió molt alta; fins a 700 ° C (1290 ° F). I, sobretot, una vegada que el diòxid de carboni passa per la turbina, es refreda i després es re-aprofita abans de tornar a passar a un altre pas.


Resultado de imagen de Meet The Desk-Sized Turbine That Can Power A Small TownCom assenyala el MIT , els sistemes basats en Steam solen estar en el rang mitjà del 40%; la millora s'aconsegueix a causa de les millors propietats de transferència de calor i la necessitat reduïda de compressió en un sistema que utilitza diòxid de carboni supercrític en comparació amb el que utilitza vapor. El prototip GE és de 10 MW, però la companyia espera assolir els 33 MW.

També cal destacar que sovint un sistema de vapor pot trigar 30 minuts a poder generar; però, una turbina de diòxid de carboni pot trigar només un o dos minuts.

Actualment, l'equip està fent gestions amb diverses agències governamentals dels EUA per provar les turbines.

Font: GE Global Research