Ramon

Ramon
Ramon Gallart

dissabte, 26 de gener del 2019

Autenticació biomètrica basat en patrons de caminar per smart phones.

Autenticació biomètrica basat en patrons de caminar per smart phones.


Un equip d'investigadors de la Universitat de Pretòria i la Universitat de la Ciutat d'Hong Kong, han desenvolupat un sistema d'autenticació d'usuaris per telèfons intel·ligents continu en funció d'analitzar com es camina. Aquest sistema, que ha estat descrit en un document presentat a la 44 ª conferència anual de la Societat Electrònica Industrial IEEE, aprofita el maquinari pre-existent d'un dispositiu, autenticant els usuaris de telèfons intel·ligents en funció dels seus patrons en el caminar.
Resultado de imagen de authentication system based on gait analysis
https://3c1703fe8d.site.internapcdn.net/newman/csz/news/800/2018/anewartifici.jpg
El terme "gait" es refereix al patró de la locomoció aconseguit per les extremitats mòbils mentre camina. La investigació ha descobert que els patrons de gait,  difereixen molt per cada persona, fins a tal punt que l'anàlisi del caminar es pot utilitzar per a autenticació biomètrica.

Les actuals eines biomètriques de reconeixement del caminar, es poden agrupar bàsicament en tres categories:










1.- Basat en la visió artificial:  Utilitza càmeres per adquirir dades i després les analitza utilitzant tècniques de processament d'imatges.

2.- Basat en un sensor al terra: Funcionen a través d'una matriu que pot mesurar la força i la velocitat associades als passos d'una persona. 

3.- Basat en els mètodes de sensor portables: Utilitzen dispositius portables amb sensors, com acceleròmetres, sensors de gir i sensors de força, per detectar i registrar l'activitat del caminar.

 L'article, presenta el desenvolupament d'un sistema d'autenticació d'usuaris per a telèfons intel·ligents que aprofita el maquinari pre-existent del dispositiu, ja que l'autenticació s'ha basat en el patró del caminar de l'usuari d'un telèfon intel·ligent, donat a que és una característica biomètrica.

Resultado de imagen de authentication system based on gait analysis
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS-cO5AG7_UQSxnGNkfyNEnmMNL94s4QcOpfk520C7GL14vTekf
L'equip d'investigadors de la Universitat de Pretòria i la Universitat de la Ciutat de Hong Kong van desenvolupar un sistema de reconeixement basat en els sensors que aprofiten el maquinari pre-existent d'un telèfon intel·ligent, específicament, el seu acceleròmetre. Avui en dia, la majoria dels telèfons intel·ligents tenen acceleròmetres incorporats, que poden detectar dades relacionades amb el pas dels usuaris.

El sistema dissenyat pels investigadors no requereix cap maquinari addicional per funcionar, per tant, no comporta costos addicionals per actualitzar els telèfons intel·ligents existents. Funciona analitzant contínuament les dades relacionades amb la marxa recollides per l'acceleròmetre incorporat del telèfon intel·ligent i notificant al propietari del telèfon intel·ligent per correu electrònic quan detecta canvis inusuals en els patrons de marxa.

Si el resultat de l'autenticació és positiu, el procés continua ininterrompudament en segon pla, però si l'autenticació falla, la informació d'ubicació del dispositiu s'enviarà a una adreça de correu electrònic predeterminada per notificar a l'usuari autoritzat la localització del dispositiu.

L'enfocament per a l'autenticació basada en el caminar proposat pels investigadors, consisteix en una unitat d'adquisició de dades del sensor, una unitat de pre-processament, un algoritme de classificació i un sistema d'avaluació. L'acceleròmetre integrat del telèfon intel·ligent adquireix de manera contínua les dades relacionades amb la marxa pre-formades per la unitat de pre-processament i després analitzades mitjançant un algoritme de deformació del temps (DTW) i una xarxa neuronal avançada (FFNN) que autentica l'usuari.

Resultado de imagen de authentication system based on gait analysis
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRpH0mmjQl_gvBfyFkCU5xdf9p6jEPf0B6w3HyGZojdWvQvUIsN

En un minut de la primera detecció d'accés no autoritzat, el sistema envia una notificació per correu electrònic al propietari del telèfon intel·ligent, que inclou marques temporals de les darreres ubicacions conegudes del dispositiu. Això pot ajudar els usuaris a recuperar els seus telèfons intel·ligents quan accidentalment els han perdut.

En avaluacions preliminars, aquest nou sistema d'autenticació basat en el caminar, va aconseguir una sensibilitat de 0,74 i una especificitat de 0,78. Encara que aquests resultats siguin bons, els investigadors hauran de millorar el desenvolupament del sistema abans que es pugui aplicar amb èxit en entorns del món real.

Font: Universitat de Pretòria